Konvice na indukci, nová doba - nová móda

konvice na indukci červená
Zhruba v době, kdy se na českém trhu začaly masově objevovat indukční varné desky, zažily renesanci také konvice na vaření vody, které se umisťují na sporák místo do zásuvky. Pro jejich skvělý výkon na indukční desce se jim začalo říkat konvice na indukci, i když samozřejmě pracují na všech zdrojích tepla, klidně i v hliněné peci, je-li potřeba. Proč lidé dávají v poslední době přednost nerezové konvici na indukci před velmi dobře fungujícími rychlovarnými konvicemi, se pokusíme přiblížit v následujícím článku.


Na prvním místě by bylo vhodné si říci, že rychlovarné konvice nejsou zdaleka historicky překonanou etapou v technologiích ohřevu vody. Od svých prvopočátků, kdy v nich ohřev vody zdaleka nebyl tak rychlý, jak se psalo, příkon měl tendenci na chatách vyhazovat hlavní jistič a člověk se párou unikající z plastového těla konvice měl možnost sem tam opařit, dospěly do fáze, kdy jsou spolehlivou a nedílnou součástí téměř každé moderní kuchyně.

 konvice na indukci bílá
Konvice na indukci mohou být celkem vkusně jednoduché a relativně levné, jako třeba tato konvice BergHoff. Fotografie: homeware.cz


Konvice na indukci mají ve své podstatě jednu hlavní výhodu - vaření vody v nich je ještě rychlejší a ještě ekonomičtější, než v rychlovarce. Ohřev jídel na indukci je obecně dnes tím nejlepším pro domácí použití a ve spojení s nerezovou konvicí na indukci a jejím širokým dnem se jedná o způsob, který je momentálně nejekologičtější. Indukční pole způsobuje ohřívání feromagnetických předmětů a k ostatním látkám, i kovům, které nejsou magnetické, je netečné. Na celé konvici se tak ohřívá jen deska ve dně.

 konvice na indukci
Konvice na indukci mohou být také nádherné až k zulíbání, pro příznivce klasického a příjemně zakulaceného designu, jako tato konvice KitchenAid. Fotografie: homeware.cz


Konvice na indukci jsou z výroby vybavené píšťalkou v hubici, aby zvolna se zesilujícím pískáním signalizovaly blížící se var. Snadno tak můžete třeba vodu vypnout na devadesáti stupních a ještě ušetřit energii.

 indukční konvice
Pro úplné fajnšmekry jsou tu třeba i konvice na indukci vyrobené z litiny, smaltované a opravdu neobyčejné - konvice Staub. Fotografie: homeware.cz


Konvice na indukci jsou designovým doplňkem do kuchyně, praktickým nástrojem na vaření větších objemů vody a zároveň prostředkem, jak redukovat počet spotřebičů a přívodních kabelů na lince.

Žádné komentáře:

Okomentovat